Radioaktivni jod v morju

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V oceanu v bližini Fukušime je stopnja radioaktivnega joda presežena za kar 1250-krat.
Oglej si celoten članek
"Številke pomenijo, da če bi človek popil 0,5 litra vode, ki bi imela tako visoko stopnjo radioaktivnega joda, bi dosegel mejno vrednost, ki jo lahko človek dobi v letu dni, to je en milisivert. Gre za relativno zelo visoko stopnjo" je še ponazoril Nišijama.

Operater japonske jedrske elektrarne Fukušima, Tepco, je sporočil, da so v oceanu v bližini nuklearke namerili vsebnost radioaktivnega joda, ki je od dovoljene vrednosti višja 1250-krat.

Kljub visoki vsebnosti radioaktivnega joda pa naj bi bil po besedah predstavnika japonske agencije za jedrsko varnost Hidehika Nišijame vpliv na življenje v morju in posledično hrano majhen.

"Razpolovna doba joda je osem dni, zato se bo stopnja radioaktivnosti do takrat, ko bodo ljudje jedli morske sadeže, bistveno zmanjšala," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.