Radioaktivni kobalt čez Hrvaško?

Foto: Žurnal24 Poljske oblasti so hrvaški carinski urad obvestile o izginulem radioaktivnem kob
Poljske oblasti so hrvaški carinski urad obvestile o izginulem radioaktivnem kobalu, ki bi v kontejnerju utegnil prečkati hrvaško mejo.
Oglej si celoten članek

Inšpektorji poljske Nacionalne agencije za atomsko energijo so odkrili, da v zapuščeni topilnici v Lublinu pogrešajo sedem kontejnerjev z radioaktivnimi kobaltom. O tem je bil v torek obveščen poljski državni center za zaščito in reševanje ter državni zavod za radiološko in jedrsko varnost (DZRNS).

Zaradi možnosti, da se omenjeni kontejnerji utegnejo prepeljati čez Hrvaško, je DZRNS hrvaški carinski upravi predlagal, da povečajo nadzor na mejah, poleg tega pa naj uporabijo vso razpoložljivo opremo za odkrivanje nuklearnega in preostalega radioaktivnega materiala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.