Radioaktivnost še narašča

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Radioaktivnost v morju pred v marčevskem potresu in cunamiju poškodovano jedrsko elektrarno Fukušima se še vedno povečuje, poročajo japonski mediji.
Oglej si celoten članek

Operater nuklearke Tepco je sporočil, da so v četrtek severno od nuklearke v morju namerili prisotnost radioaktivnega joda, ki za 2.800-krat presega normalne vrednosti.

Na istem kraju so v torek namerili prisotnost radioaktivnega joda, ki je za 600-krat presegla normalne vrednosti, v sredo pa tisočkrat. Japonska agencija za jedrsko varnost je Tepcu že odredila, da mora povečati nadzor, s čimer bodo poskušali zajeziti onesnaženost Pacifika.

To naj bi poskušali tudi z namestitvijo jeklene pregrade. Po poročanju japonske tiskovne agencije Kjodo, naj bi Tepco danes začel z nameščanjem pregrade.

Hkrati so japonske oblasti sporočile nove podatke o žrtvah potres in cunamija, ki je 11. marca prizadel Japonsko. Po zadnjih podatkih je umrlo 12.876 ljudi, pogrešajo jih še 14.865.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.