Raketa eksplodirala dve minuti po izstrelitvi

Raketa je nosila tovor na Mednarodno vesoljsko postajo.
Oglej si celoten članek

Raketa, ki je nosila tovor na Mednarodno vesoljsko postajo je eksplodirala kmalu po izstrelitvi z ameriškega vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral na Floridi, piše BBC. Raketa SapceX Falcon-9 na srečo ni imela posadke, vzrok za nesrečo pa še vedno ni znan.

Razpadla v zraku 

“Očitno je izstrelitev spodletela, zaenkrat pa ne vemo, kaj natančno se je zgodilo,” je povedal komentator ameriške voske agencije Nasa George Diller. Pojasnil je, da je raketa v zraku razpadla. Vzrok še vedno preiskujejo, zdi pa se, da je prišlo do nepravilnosti pri samem vzponu rakete.

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) je sicer ameriško vesoljsko transportno podjetje, ki ga je ustanovil soustanovitelj podjetjaPayPal Elon Musk. V glavnem razvija delno uporabljiva izstrelitvena plovila kot sta Falcon 1 in Falcon 9, ter niz vesoljskih kapsul Dragon. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.