Razbit mit o nesrečnih ponedeljkih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Marsikdo pravi, da sovraži ponedeljke in da se vlečejo, vendar po izsledkih zadnje raziskave niso nič bolj osovraženi od torkov, sred in četrtkov.
Oglej si celoten članek

To je pokazala ameriška raziskava, v kateri so zajeli 340 tisoč ljudi. Raziskovalci so ugotovili, da so delavci enako kot v ponedeljek nesrečni tudi v torek, sredo ali četrtek. Povsem drugače pa je v petek, ko se veselijo prostih dni ter so zato bolj srečni in manj pod stresom.

"Kljub našim globalnim prepričanjem o nesrečnih ponedeljkih ugotavljamo, da bi morali ta mit zavreči," je po poročanju BBC-ja dejal profesor Arthur Stone z Univerze Stony Brook.

Kot srečna dneva so razumljivo izpostavili še soboto in nedeljo, ki sta za marsikoga prosta dneva.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.