Razbitine vlaka odstranjene

Foto: Žurnal24 Nesreča pri Splitu je poleti leta 2009 zahtevala šest življenj, ranjenih je bilo
Danes so z železniške proge umaknili še drugi vagon nagibnega vlaka, ki je iztiril pred dobrim tednom. Kdaj bo tudi na tem odseku znova stekel promet, še ni mogoče napovedati.
Oglej si celoten članek

Hrvaške železnice so po odstranitvi drugega dela začele popravljati tračnice. Sprva so napovedovali, da bo železniški promet med Zagrebom in Splitom znova stekel že jutri, vendar sanacija še poteka na težko dostopnem terenu, zato ni mogoče reči, kdaj bo promet znova neoviran. Potniki se z vlakom iz Zagreba lahko pripeljejo le do kraja Perković, od tam pa jih naprej prevažajo z avtobusi.

Nevarno protipožarno sredstvo

Kot je znano, je v iztirjenu vlaka umrlo šest ljudi, 55 pa jih je bilo ranjenih. Za nesrečo naj bi  bila kriva neprimerna uporaba protipožarnega sredstva, ki so ga delavci nanesli tudi na tire. Zaradi sredstva vlak pri vožnji po klancu navzdol proti Splitu ni mogel zavirati in je iztiril.

Kdaj bo proga znova odprta, na Hrvaških železnicah ne morejo napovedati. © 24sata

 

Priprti trije
Hrvaške oblasti so zaradi odgovornosti za nesrečo doslej prijele tri osebe. Preiskovalni sodnik je odredil enomesečni pripor za direktorja sektorja za ekologijo in zaščito v podjetju Hrvaške železnice Infrastruktura Ivana Medaka , vodjo protipožarne zaščite v tem podjetju za območje Splita Draga Roguljo in lastnika zagrebškega podjetja Intrade Ivana Tomaškovića .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.