Razglašen za pogrešanega, on pa v zaporu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bangladeš. Družina ga je pogrešala 23 let, bili so že prepričani, da je mrtev. Dvainpetdesetletnik pa se je zdaj vrnil, ves ta čas je bil v zaporu.
Oglej si celoten članek

Moslemudin Sarkar se je vrnil domov le dan po tem, ko so ga izpustili iz zapora v Pakistanu.

Srečanje z družino je bilo seveda polno čustev, solz ni mogel zadržati nihče, mama je omedlela. Stik so izgubili leta 1989, ko je odšel v Indijo, da bi si našel delo. Leta kasneje se je znašel v pakistanskem zaporu, kjer so ga vsak dan mučili in pretepali, poroča BBC. Aretirali so ga, ker je hotel mejo prečkati brez veljavnih dokumentov. Velikokrat je pisal domov in prosil za pomoč ambasado, vendar se nihče ni odzval na njegove prošnje.

"Veliko sem trpel v zaporu, prosil sem za pomoč, vendar me ni nihče prišel rešit. Še vedno ne razumem, zakaj sem bil tako dolgo v zaporu. Končno sem znova pri svoji družini in počutim se odlično," je dejal.

Družina pravi, da so ga iskali več let, naposled pa so obupali, saj so menili, da je umrl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.