Razstrelili nahrbtnika v cilju maratona

Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: Reuters bostonski maraton prireditev v spomin Foto: EPA bostonski maraton prireditev v spomin
Varnostne službe v cilju letošnje trase Bostonskega maratona našle zapuščena nahrbtnika, ki so ju iz varnostnih razlogov razstrelili.
Oglej si celoten članek

Policisti so enega osumljenega že priprli, nahrbtnika pa so našli takoj po slovesnosti ob prvi obletnici napada na maratonu.

Podrobnosti o dogodku še niso znane, o razstrelitvi nahrbtnikov so poročali ameriški mediji, ki poročajo tudi, da naj bi bil priprti duševno moten.

Nastavljena na istem mestu

Nahrbtnika naj bi bila nastavljena prav tam, kjer sta lani detonirali eksplozivni telesi, pri čemer je bilo ob treh smrtnih žrtvah ranjenih kar 260 ljudi. S tem je bil atentat na Bostonski maraton največji teroristični napad v ZDA po 11. septembru 2001.

Na torkovi slovesnosti v Bostonu so se spomnili 15. aprila 2013 in vseh žrtev, ameriški podpredsednik Joe Biden pa je poudaril, da se ZDA nikoli ne bodo umaknile terorizmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.