Razstrelili se je na veleposlaništvu

Foto: Žurnal24 Glavno mesto Mavretanije, Nouakchott.
Pred francoskim veleposlaništvom v mavretanskem glavnem mestu Nouakchott se je razstrelil samomorilski napadalec. Poleg napadalca je umrla še ena oseba, dve pa sta bili lažje ranjeni.
Oglej si celoten članek

Samomorilski napadalec pred francoskim veleposlaništvom je v napadu v soboto zvečer ranil tri osebe, dva francoska žandarja in mlajšega moškega. Mlajši moški naj bi kasneje podlegel poškodbam in umrl. Iz Pariza je prišla "najostrejša obsodba" napada, Francija pa je Mavretaniji obljubila podporo v boju proti terorizmu.

Aziz obljublja boj proti terorizmu

Do tokratnega napada je prišlo le nekaj dni po tem, ko je nekdanji vodja vojaške hunte, general Mohamed Uld Abdel Aziz tudi uradno zaprisegel kot novi predsednik države, potem ko je na volitvah 18. julija zbral večino glasov. Aziz je ob prisegi napovedal oster boj proti islamskemu terorizmu. Azizova hunta je avgusta lani z vojaškim udarom po vsega 17 mesecih na čelu države z oblasti vrgla prvega demokratično izvoljenega predsednika države Sidija Oulda Cheikha Abdallahija. Aziz je nato aprila odstopil s položaja in izstopil iz vojske, da bi se lahko na volitvah kot civilna oseba potegoval za predsedniški položaj.

Za tarče izbirajo turiste

Že junija so domnevni islamski teroristi ustrelili ameriškega učitelja, ki je v puščavski državi na severozahodu Afrike delal za človekoljubno organizacijo. Pri poskusu ugrabitve se jim je ta namreč upiral, zato so ga napadalci ustrelili. Decembra 2007 pa so bili v Mavretaniji ubiti štirje francoski turisti, napad pa naj bi takrat izvedla severnoafriška celica teroristične mreže Al Kaida.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.