Reaktorje hladijo s sladko vodo

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V jedrski elektrarni Fukušima so reaktorje začeli gasiti s sladko vodo.
Oglej si celoten članek

V japonski jedrski elektrarni Fukušima so danes začeli hladiti reaktorje s sladko vodo. Hlajenje z morsko vodo so prenehali, saj naj bi  delovala korozivno. Tako s sladko vodo že hladijo prvi in tretji reaktor, popoldne pa naj bi jo uporabili še v drugem reaktorju.

Tokijska družba za električno energijo Tepco s pomočjo ameriške vojske začela s črpanjem sladke vode v deset kilometrov oddaljenem jezu Sakašita. Vodo dovajajo v poseben zbiralni bazen v nuklearki in jo s pomočjo črpalk vbrizgavajo v reaktorje, je za STA iz Tokia sporočil Boštjan Bertalanič.

Zaradi visokih stopenj sevanja v prostorih s turbinami so vodne cevi verjetno počene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.