Reka skrivnostno spremenila barvo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ruska reka Daldykan se je nenadoma obarvala v krvavo rdečo. Okoliški prebivalci krivijo bližnjo tovarno niklja.
Oglej si celoten članek

Ruska reka Daldykan, ki teče mimo mesta Norilsk je nenadoma spremenila barvo v krvavo rdečo. Kakšen je razlog, uradno še ni znano, saj preiskava vzroka obaravanja reke še poteka. 

PREBERITE ŠE: 

Reka je barvo spremenila v torek, prestrašeni in začudeni lokalni prebivalci so na socialnih omrežjih takoj objavili množico fotografij.

 
Rusko ministrstvo za naravne vire in ekologijo je potrdilo, da je prejelo poročila o onesnaženju reke z "neidentificirano kemično substanco" in dodalo, da bi lahko šlo za izpust iz tovarne niklja v Norilsku, ki je največji proizvajalec niklja na svetu, a v tovarni so to zanikali ter dodali, da bodo zadevo spremljali. 

"Občasno prihaja do nesreč v Norilsk Nickel, zaradi katere pride do razlitja v Daldykan, zato reka spremeni barvo," je za The Guardian povedal Denis Koshevoi iz Inštituta za geokemijo in analitično kemijo. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:13 9. September 2016.

    snemajo film o mojzesu,brez računalniških trikov

  • 10:06 9. September 2016.

    Čudežno, da takšne novice iz Sibirije pridejo do nas. In ja, tovarne vlivajo v vodo marsikaj. Tudi pri nas se …

  • 18:13 8. September 2016.

    Da slučajno ne cvetijo alge, kot so baje v exodosu, ko je bojda "cvetel" Nil (ena izmed nadlog, ki jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.