Rekordno število novih okužb, zapirajo tudi trgovine, restavracije

Foto: Profimedia Koronavirus Foto: Profimedia Koronavirus Foto: Epa Koronavirus v Italiji
Italijanski premier Giuseppe Conte je v nocojšnjem nagovoru narodu napovedal nove drastične ukrepe v boju proti koronavirusu. Tako bodo po državi zaprli še bare, restavracije in tudi trgovine, z izjemo tistih z osnovnimi življenjskimi potrebščinami in lekarn, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.
Oglej si celoten članek

"To je trenutek, da naredimo še en korak, tistega najpomembnejšega. Zdaj uvajamo tudi zaprtje vseh trgovinskih dejavnosti na drobno, z izjemo osnovnih življenjskih potrebščin in lekarn. Zapiramo trgovine, bare, pube, restavracije," je Italijanom sporočil Conte.

Ob tem jih je pozval, naj ne drvijo po nakupih hrane, saj bodo prehrambene trgovine ostale odprte, ostaja tudi dostava na dom. Zagotovljene bodo tudi bančne, poštne, finančne in zavarovalniške usluge.

V Italiji se je število okužb z novim koronavirusom danes povečalo za 2313 na 12.462. To je največje povečanje v enem dnevu od začetka izbruha novega virusa v tej državi 20. februarja. Za virusom je umrlo še 196 ljudi. Virus je v sosednji državi tako doslej zahteval 827 žrtev.

Italijanska civilna zaščita je danes sporočila, da se je število smrtnih žrtev novega koronavirusa povečalo s 631 na 827, število bolnikov na intenzivni negi pa z 877 na 1028.

Žarišče izbruha ostaja sever države. V Lombardiji so zabeležili 7280 primerov, v Emiliji-Romanji 1739 in v Benečiji 1023. V Laciju, kjer leži tudi Rim, imajo 150 primerov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italijanska vlada je v torek v prizadevanjih za zajezitev širjenja virusa uvedla karanteno na celotnem državnem ozemlju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.