Renoirjevo sliko umaknili z dražbe

Sliko slavnega francoskega impresionista Pierra-Augusta Renoira so umaknili z dražbe.
Oglej si celoten članek

Delo z naslovom "Paysage Bords de Seine" (Pokrajina ob Seni) naj bi bilo ukradeno v muzeju v Baltimoru.

Majhno sliko naj bi pri avkcijski hiši Potomack Company dali na dražbo v soboto, vendar so nedavni dokumenti razkrili, da je bila umetnina leta 1951 ukradena iz muzeja v Baltimoru. Pri avkcijski hiši se je odločili, da bodo sliko, dokler ne raziščejo ozadja, umaknili z dražbe.

Prejšnje raziskave, ki so jih izvedli pri avkcijski hiši, so lastništvo pripisovale Herbertu L. Mayu, soprogu zbirateljice Saidie May. Časnik Washington Post Reporter pa je v začetku tedna razkril, da je sliko May leta 1937 posodil omenjenemu muzeju. Poznejša raziskava je pokazala, da so v muzeju leta 1951 zabeležili krajo, vendar o tem ni bilo policijskega poročila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.