Renzi napovedal radikalne in takojšnje spremembe

Foto: EPA
Foto: EPA
Novi italijanski premier Matteo Renzi je v noči na danes v senatu dobil prvo zaupnico za svoj vladni program, v katerem obljublja radikalne in takojšnje spremembe.
Oglej si celoten članek

Za zaupnico je glasovalo 169 senatorjev, proti 139, eden pa se je vzdržal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Renzi je v predstavitvi načrta dela svoje vlade v ponedeljek med drugim obljubil znižanje obdavčitve dela, zavarovanje sredstev za vlaganje v šolstvo in izvedbo reform ustanov, ki bi prispevala k izboljšanju gospodarskega stanja Italije.

Spodnji dom parlamenta, poslanska zbornica, bo o zaupnici glasoval danes. Tudi tu glede na razmerja moči ni pričakovati zapletov, pričakovati je še višjo podporo.

Nova italijanska vlada pod vodstvom 39-letnega socialdemokrata je v Rimu prisegla v soboto. Renzi je tako postal najmlajši premier v zgodovini italijanske republike, vodil pa bo 16-člansko ministrsko ekipo, v kateri je kar polovica žensk.

V vladi so Renzijeva levosredinska Demokratska stranka, Nova desna sredina notranjega ministra Angelina Alfana in nekaj manjših sredinskih strank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.