Reševalci s psi iščejo pogrešane

Foto: Profimedia Didcot elektrarna Foto: Profimedia Didcot elektrarna
Na območju stare elektrarne v Didcotu v Angliji se je delno zrušila ena od stavb in pod seboj pokopala več ljudi. Ena oseba je umrla, tri pa še pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Na območju elektrarne so bili v času nesreče delavci, ki so pripravljali posamezne objekte na rušenje. Kot pravijo oblasti, je bilo rušenje načrtovano čez nekaj tednov. En človek je umrl, pet se jih zaradi poškodb zdravi v bolnišnici. Nihče med njimi naj ne bi bil v življenjski nevarnosti. Več deset ljudi so zdravili zaradi vdihovanja prahu in drugih delcev, ki so se dvignili v zrak v času nesreče.

Reševalci se trudijo, da bi se dokopali do treh pogrešanih. Ponoči so območje preleteli z droni, ki so imeli nameščene kamere za zaznavanje toplote. Največjo težavo predstavlja nestabilna konstrukcija stavbe, saj se bojijo, da bi se lahko porušil še preostanek.  

Stavba, ki se je zrušila je imela deset nadstropij in je bila dolga približno 300 metrov. Elektrarno Didcot A so odprli leta 1970. Lani so tri od šestih blokov podrli, preostale zgradbe pa naj bi porušili do konca tega leta. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:49 25. Februar 2016.

    jap, bi morali minerje iz trojčkov poklicat...bi bilo tok-tak vse na kupu.

  • 12:40 24. Februar 2016.

    Podrli stručkoti en nosilni zid , verjetno pa velb , enako kot je slovenski kreten naredil v-na Kolizeju in ubil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.