Reševali svoje avtomobile in umrli

Foto: EPA
Foto: EPA
V hudem neurju na Azurni obali je umrlo 16 ljudi, večina med njimi v avtomobilih v predorih in parkirnih hišah.
Oglej si celoten članek

Na francoski Azurni obali je v hudem neurju, ki so mu sledile poplave, za vikend umrlo 16 ljudi, nekaj jih pa še pogrešajo.V neurju je po poroačanju radia France Bleu-Azur ponekod v samo dveh urah s sobote na nedeljo padlo toliko dežja, kot sicer v treh mesecih. Lokalni prebivalci poročajo, da tako velikih poplav na območju še niso videli.

Poplavilo dom za ostarele

Trije so umrli pri mestu Antibes, ko je voda vdrla v dom za ostarele, večina pa po poročanju BBC-ja v svojih avtomobilih v parkirnih hišah in predorih. Svoja vozila so skušali parkirati na varno, pri tem pa jih je presenetila voda.

Foto: EPA Poplave na Azurni obali

Foto: EPA Poplave na Azurni obali Foto: EPA Poplave na Azurni obali                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Zaprte so bile številne ceste, na tirih pa je obtičalo več vlakov, brez elektrike pa je bilo v nedeljo 27.000 gospodinstev

Francoski predsednik Francois Hollande je v nedeljo povedal, da so oblasti naštele 16 žrtev, tri osebe pa še pogrešajo, medtem ko so z območja prihajala različna poročila o žrtvah. "To še ni konec," je Hollande povedal v nedeljo, po obisku poplavljenega doma za ostarele v kraju Biot.

Foto: EPA Poplave na Azurni obali Foto: EPA Poplave na Azurni obali Foto: EPA Poplave na Azurni obali                                                                                                                                            Najhujše poplave je so sicer na jugu Francije doživeli leta 2011, ko je umrlo 256 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:30 5. Oktober 2015.

    Ja, avto je več vreden, kot življenje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.