Reševalna akcija Abby Sunderland

Foto: Žurnal24 Najstnico so uspeli rešiti. (Foto: Reuters)
Oče pogrešane 16-letne Abby Sunderland pravi, da so reševalci vzpostavili stik z Abby. Najstnica je včeraj poslala klic v sili z jadrnice, nato pa se ni več oglasila.
Oglej si celoten članek

Avstralski reševalci so priklicali  Abby Sunderland, ki je živa in zdrava. Na poti je že reševalno plovilo, ki naj bi jo doseglo nekje jutri zgodaj popoldne. Abby ima tehnične težave z jadrnico, zato se tudi nekaj časa ni mogla javiti. Njen oče pravi, da hčerka ne bo več nadaljevala poti okrog sveta.

Pogrešana od večraj
Zadnji stik z Abby pred reševalno akcijo je bil včeraj ob 15. uri po našem času, ko je poslala klic v sili, poročajo tuji mediji. Še eno uro pred tem se je pogovarjala z družino in ni omenila, da bi imela kakršnekoli težave.

"Jadrnica plove v Indijskem oceanu s hitrostjo le dva kilometra na uro, kar pomeni, da je 16-letna Abby Sunderland morda poškodovana," je danes zjutraj povedal inženir, ki je del Abbyjine ekipe na kopnem, Jeff Casher.

Foto: Žurnal24 Abby Sunderland

Lokacija 12-metrske jadrnice je približno tri tisoč kilometrov vzhodno od Madagaskarja in prav toliko kilometrov zahodno od Avstralije. Reševalna plovila so že na poti. Avstralska obalna straža bo poslala tudi reševalno letalo.

Abbyjini načrti, da bi brez postanka kot najmlajša na svetu objadrala svet, so se sicer izjalovili maja letos, ko je morala zaradi tehničnih težav z jadrnico pristati v Južni Afriki, a se je vseeno odločila, da nadaljuje pot, ki jo je začela 23. januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.