Rešitev za Darfur?

Foto: Žurnal24 Tomo Križnar (Foto: Boštjan Tacol)
V Ženevi začetek pogajanj med uporniki v Darfurju in sudansko vlado za pomoč tistim v Darfurju, do katerih zdaj humanitarni delavci ne morejo.
Oglej si celoten članek

Cilj pogajanj je omogočiti dostop humanitarne pomoči civilnemu prebivalstvu na tistih območjih v Darfurju, do katerih zdaj humanitarni delavci zaradi napadov vladnih enot in oboroženih plačancev ne morejo, saj je dostop prenevaren, je ob tem sporočil Tomo Križnar, znani slovenski popotnik in človekoljub, ki si že dlje časa prizadeva za rešitev ljudi v Darfurju.

Čeprav so pogajanja namenjena izključno zaščiti človekoljubnih delavcev, obstaja možnost, da bodo prerasla v pogajanja za politično rešitev krize v Darfurju.

Humanitarni koordinator na območjih pod nadzorom najmočnejše uporniške frakcije JAM poudarja, da gre velika zasluga za ta pogajanja na evropskih Tomu Križnarju in slovenski vladi. Da sestanki potekajo na evropskih tleh je pomembno zato, ker „organizatorji lažje ostanejo nevtralni in je vpletene težje podkupiti“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.