Robotska podmornica se vrača pod vodo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Avstralska podmornica, ki išče razbitine pogrešanega letala, ponavlja svoje iskanje.
Oglej si celoten članek

Poskušala bo določiti, ali zvočni signali, zaznani v ponedeljek, res pripadajo zapisovalniku zvoka izginulega letala.

Avtonomno podvodno plovilo Bluefin-21 spet raziskuje morsko dno južnega Indijskega oceana. V ponedeljek je ista vojaška podmornica zaznala signale, za katere se verjame, da pripadajo črni skrinjici z letala. Zaradi preseženih zmogljivosti je morala preiskavo prekiniti.

Različne napovedi

Opremljen s kamero in posebnimi sonarji lahko petmetrski robot ustvari natančen zvočni zemljevid morskega dna. Prvotna analiza jutranje odprave še ni odkrila česa posebnega, so sporočili z avstralskega centra za iskanje. Ameriška vojska opozarja, da lahko ta projekt traja do dva meseca in morda celo ni uspešen.

Avstralske oblasti so medtem po lastnih zagotovilih prepričane, da izginulo letalo iščejo na pravi lokaciji.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.