Rodila pri 62 letih

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Za materinstvo res ni nikoli prepozno? Bolgarska psihiatrinja Krasimira Dimitrova je v 62. letu življenja rodila dvojčici Merry in Jacqueline.
Oglej si celoten članek

Psihiatrinja Krasimira Dimitrova se je z rojstvom v 62. letu življenja vpisala v klub najstarejših žensk na svetu, ki so v času, ko se njihove vrstnice igrajo z vnuki, rodile svoje dojenčke.

Dvojčici, ki sta se rodili 5. maja, sta na svet prišli pred rokom, vendar sta trdnega in stabilnega zdravja ter se dobro razvijata.

Zakaj se je psihiatrinja pri svojih letih odločila za takšen korak? Državni uradniki so ji na prošnjo za posvojitev odgovorili, da je prestara, zato se je odločila za umetno oploditev.

"Bila sem zelo razočarana nad odločitvijo centra za posvojitve, saj sem si resnično želela družine. Ko sem videla, da bom svoje želje dosegla edino na ta način, da sama rodim, sem se odločila za umetno oploditev,“ je po porodu povedala psihiatrinja, ki je sprva nosila trojčke, vendar je zaradi komplikacij eden umrl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.