Rome izganja tudi Avstrija

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Tako kot Francija tudi Avstrija izganja Rome iz države. Gre predvsem za Makedonce.
Oglej si celoten članek

V zadnjih nekaj tednih so oblasti po poročanju Ö1 deportirale okoli sto ljudi, med njimi večinoma državljane Makedonije in Srbije, ki so zaprosili za zavetišče. Po navedbah notranjega ministrstva se deportacije izvedejo v primeru, če osebe, ki zaprosijo za azil, nimajo dovolj denarja.

Avstrijska notranja ministrica Maria Fekter je že konec avgusta opozorila, da bo za azil prosilo več Romov iz Makedonije. Obenem makedonske oblasti pozivajo državljane, naj ne zaupajo turističnim agencijam, ki ponujajo zatočišče v državah EU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.