Romunijo stresel močan potres, seizmologinja svari, da je to šele začetek

Foto: EMSC
Foto: EMSC
Številni potresi na jugovzhodu Evrope.
Oglej si celoten članek

Romunijo je danes prizadel potres z močjo 5,2 stopnje po Richterjevi lestvici, seizmologinja Slavica Radovanović pa je za srbski Telegraf povedala, da gre po njenih izkušnjah "pravzaprav za priprave na večji potres". 

Potres so čutili tudi v Srbiji, epicenter potresa je bil v Craiovi v Romuniji, 12 kilometrov severozahodno od mesta Targu Ziu, poroča EMSC.

Vrščani za Telegraf.rs pravijo, da se je zemlja močno tresla. "Vse se je zgodilo hitro, začelo se je zelo tresti, prestrašila sem se in stekla ven. Veliko mojih sosedov je bilo spredaj, hitro smo ugotovili, da gre za potres," je za Telegraf.rs povedala Savka T.

"V našem stanovanju so se kozarci zibali in žvenketali. Je pa strah opazen predvsem zaradi teh dogodkov v Turčiji," je še dodala.

xxx

Tla so se znova stresla tudi na Hrvaškem, na območju Banije, poroča portal 24sata.hr. Čeprav je EMSC najprej sporočil, da je šlo za magnitudo 2,9, nato pa za 4, je Seizmološka služba Republike Hrvaške naknadno objavila natančnejše podatke. Danes, 13. februarja 2023, ob 16.17 so seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvaške zabeležili zmeren potres magnitude 3,6 v bližini Deanovića, 15 kilometrov južno od Siska. Intenziteta v epicentru, ocenjena iz magnitude, je bila IV-V (štiri do pet) po lestvici EMS - navajajo na svoji spletni strani.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 18:51 14. Februar 2023.

    po scenariju pedofilne kabala mafije bo naslednji potres v Budimpešti na madžarskem.

  • 21:43 13. Februar 2023.

    Vi se kar norca delajte iz naravnih katastrof. V Slo se kar pogosto zemlja trese in tudi rušilni potrese smo …

  • 18:38 13. Februar 2023.

    Čimprej v Moskvi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.