Rovinjski gostilničar je imel dva cenika

Foto: 24sata
Foto: 24sata
37-letni gostilničar iz Rovinja je imel za goste dva cenika; enega za notranjost lokala, drugega za teraso. Njegovo početje je pod drobnogled vzela inšpekcija, o njem so poročali številni hrvaški mediji.
Oglej si celoten članek

Lastnik rovinjskega lokala Roxy bar Damir Humar se je znašel pod drobnogledom inšpekcije zaradi spornega ravnanja s svojimi ceniki, o čemer je med drugim hrvaški portal 24sata pisal letos marca. Znotraj lokala je veljal cenik z relativno visokimi cenami, še višje so veljale na terasi. "Žrtve" cenika z višjimi cenami so bili pretežno turisti, ki jim je denimo kavo s smetano zaračunal vrtoglavih 54 kun (7,21 evra).

Drugi cenik je veljal za teraso lokala, ki je od lokala oddaljena 130 metrov. Svoje početje je gostilničar opravičeval tudi z dejstvom, da vsakodnevno on in njegove natakarice opravijo prave "maratone" pri svojem delu.



Danes, po inšpekcijskem pregledu in po poročanju medijev, je gostilničar svoje cene spustil. Kava s smetano danes s popustom tako velja 8 kun (1,07 evra), veljavni cenik je le eden. "Tudi prej sem svojim stalnim domačim in tujim gostom priznaval popust, tudi do 50-odstotkov sem jim znižal cene," se zagovarja rovinjski gostilničar.

Cenik je po poročanju 24sata spremenil pred mesecem dni, visoke cene pa še marca utemeljeval tudi z lepotami Rovinja in pogledom z njegove terase, ki bi ga lahko primerjali s "tistimi v Benetkah in Londonu". Danes priznava, da so ga gostje zaradi visokih cen in poročanja medijev zapuščali, cene je bil primoran spustiti.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:46 31. Maj 2016.

    In neumneži še kar hodijo na Hrvaško, kjer jih skubijo.

  • 07:03 31. Maj 2016.

    Saj ni nor gostilničar, ampak tisti, ki hodijo v ta pajzel .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.