Rudar "Casanova" umira

Foto: EPA
Foto: EPA
Čilski rudar, ki je skupaj s svojimi 33 kolegi pod zemljo preživel 69 dni, umira. Čas najde tudi za obe svoji ženski.
Oglej si celoten članek

Enainpetdesetletni čilski rudar, ki se ga mnogi spomnijo po tem, da je imel kar dve ženi, umira. Zbolel je za silikozo, boleznijo, za katero zbolijo predvsem delavci, ki obdelujejo kremen in granit, rudarji v rudnikih kovin, v industriji šamota, porcelana in cementa. Poklicna bolezen prizadene predvsem pljuča, povzroča pa jo večletno vdihavanje prahu, ki vsebuje prost silicijev dioksid. Spada med pnevmokonioze. Poškodbe pljuč tako pritiskajo na srce, kar lahko vodi tudi do srčnega zastoja.

"Zelo sem bolan. Moja pljuča so slaba in težko diham. Zdravniki so mi rekli, da imam silikozo, za katero pomoči ni. Zelo sem depresiven. Moja pljuča so trajno poškodovana. Sprejeti moram dejstvo, da lahko vsak čas umrem," je za Sun povedal rudar Yonni.

Hude nočne more

Poleg bolezni ima tudi hude nočne more, zaradi katerih ne more spati. Zato trikrat na teden obiskuje psihologa. "Odkar sem prišel iz rudnika, sem zmeden. Nič ne spim. Buden sem do petih zjutraj in nato zaspim. Ko zaprem oči, sem spet v rudniku in ne najdem izhoda iz njega."

Čeprav ima Yonni težave s spanjem in boleznijo, še vedno skrbi za svoji dve ženi. Trenutno živi z ljubico Susan. Pravi, da je preveč reven, da bi se ločil in poročil z ljubico. Čeprav živi s Susan, ga pri ženi vedno čaka soba, kadar se z njo sporeče, še piše The Sun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.