Rusi priprli več kot 1.500 protestnikov

Foto: EPA
Foto: EPA
V več ruskih mestih so včeraj potekali protesti podpornikov opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega. Slednjega so aretirali na njegovem domu, sodišče je že sprejelo sodbo.
Oglej si celoten članek

Po poročanju ruskih medijev se je v Novosibirsku zbralo okoli 3000 ljudi, manjši protesti proti korupciji pa so potekali tudi v Krasnojarsku, Kazanu, Tomsku, Vladivostoku in številnih drugih mestih.

Med drugim je policija pred začetkom protestov aretirala tudi Alekseja Navalnega na njegovem domu. 41-letni Navalni, ki namerava kandidirati na predsedniških volitvah prihodnje leto, je v nedeljo sporočil, da bo zborovanje v Moskvi potekalo na drugem prizorišču, ker mestne oblasti organizatorjem na prvotno določeni lokaciji niso dovolile postaviti odra in ozvočenja.

Moskovske oblasti so odločitev označile za provokacijo. V Rusiji so imeli včeraj državni praznik, dan Rusije. Predsednik Vladimir Putin bo ob tej priložnosti podelil državna odlikovanja in priredil sprejem v Kremlju.

Foto: EPA Protesti v Rusiji Foto: EPA Protesti v Rusiji

Moskovsko sodišče je včeraj Navalnega obsodilo na mesec dni pripora, je prek Twitterja sporočila tiskovna predstavnica Navalnega Kira Jarmijš.

Opozorilo Bele hiše

Uradni Washington je včeraj ostro obsodil prijetja več kot tisoč protestnikov in zahteval njihovo izpustitev. "Rusi si zaslužijo vlado, ki podpira enakost pred zakonom, spoštovanje človekovih pravic brez strahu pred maščevanjem," je na tiskovni konferenci izpostavil tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer.

Dodal je, da bodo ZDA "nadzirale situacijo".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:51 13. Junij 2017.

    Bela hiša Putinu vključno s sorošem in ostalimi lgbt-feminističnimi neoliberalnimi anomalijami: "Fafamo vam!". SREČEN DAN RUSIJE VSEM RUSOM!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.