Rusi trdijo: Ubili smo vodjo IS

Foto: EPA
Foto: EPA
Rusko letalstvo je objavilo, da je vodja Islamske države ubit med napadom njihovih bombnikov južno od Rake, poročajo tuji mediji.
Oglej si celoten članek

Rusko obrambno ministrstvo je objavilo sporočilo, da je Ibrahim Abu Bakr el Bagdadi ubit med bombandiranjem ruskih letalskih enot 28. maja na jugu Rake. Vodja Islamske države je bil že nekajkrat proglašen za mrtvega, a se je kasneje izkazalo, da je šlo za lažne informacije.

Kot piše BBC, Rusija v tem trenutku še pridobiva informacije. Omenjeni napad je imel za cilj točko, kjer naj bi bil sestanek vojaškega sveta Islamske države. Na tem sestanku naj bi bilo 30 vojaških vodij IS in okrog 300 vojakov, poroča BBC.

"Glede na informacije, ki jih preverjamo preko različnih kanalov, je bil na sestanku prisoten tudi Abu Bakr el Bagdadi, naši viri trdijo, da je bil med napadom ubit," je po poročanju ruskih medijev izjavil vir ruskega obrambnega ministrstva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:57 17. Junij 2017.

    http://nationalvanguard.org/2015/10/veterans-today-report-on-abu-bakr-al-baghdadi-as-a-jewish-mossad-agent-named-simon-elliot/

  • 16:11 16. Junij 2017.

    Prijatelj od McCain-a je odšel v raj k neštetim devicam. Bo sedaj v ZDA dan žalovanja ?

  • 13:40 16. Junij 2017.

    ZDA/Savdijci/Izrael so kreirali te Hollywood teroriste isis in fsa glavorezce. Najbolj pomembno je to zato, ker želijo izvažati nafto oz. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.