Rusija članicam EU že napoveduje protisankcije

Foto: EPA
Foto: EPA
Rusija je danes Evropsko unijo opozorila, da se bo odzvala na nove evropske sankcije zaradi ruske vpletenosti v krizo na vzhodu Ukrajine.
Oglej si celoten članek

 EU je pripravila nove sankcije, čeprav so ukrajinske oblasti in proruski uporniki sklenili dogovor o prekinitvi ognja na jugovzhodu Ukrajine, so kritični v Moskvi.

"Če bo nov seznam sankcij EU sprejet, bo nedvomno prišlo do odziva naše strani," je sporočilo rusko zunanje ministrstvo.

V petek je v beloruskem Minsku prišlo do dogovora sprtih ukrajinskih strani o prekinitvi ognja, ki jo za zdaj spoštujejo, kar je končno ena pozitivna novica iz Ukrajine.

Z uvedbo novih sankcij, ki bodo začele veljati v ponedeljek, pa vodstvo EU "pošilja signal neposredne podpore vojni strani v Kijevu, ki ni zadovoljna z rezultati srečanja v Minsku", je dodalo rusko ministrstvo.

"Namesto, da vročično išče načine, s katerimi bi lahko še bolj škodovala gospodarstvom lastnih članic in Rusije, bi bilo za EU bolje, da podpre gospodarsko okrevanje regije Doneški zaliv (na vzhodu Ukrajine)," so še zapisali pri ministrstvu.

Pri novih evropskih sankcijah gre za zaostritev obstoječih gospodarskih, prizadele pa naj bi ruski obrambni, energetski in finančni sektor. Gre za prvi primer od začetka krize na vzhodu Ukrajine, da veleposlaniki EU niso nemudoma odobrili sankcij proti Rusiji. S tem je EU do ponedeljka preložila končno odločitev o novih sankcijah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.