Prepovedali kajenje na balkonih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po novem je prepovedano kajenje, k temu pa so dodali tudi uporabo žarov na balkonih.
Oglej si celoten članek

Ruski poslanci so dopolnili zakon o požarni varnosti v stavbah in vanj vnesli dopolnila, ki ne bodo razveselila kadilcev. Po novem je namreč prepovedano kaditi na balkonih. 

Prepoved se nanaša na uporabo ognja na balkonih stanovanj, hotelov in hostlov. Poleg kajenja je tako prepovedana tudi uporaba žara, prižiganje sveč in druge oblike uporabe ognja. 

Nova pravila prinašajo tudi spremembe na področju požarne varnosti v zdravstvenih ustanovah in kinodvoranah. Pred predstavami bodo morali gledalcem predstaviti navodila, kako ukrepati v primeru požara. V bolnišnicah pa bodo po novem morali biti pediatrični oddelki in oddelki z najtežjimi bolniki v pritličju.

Nova pravila stopijo v veljavo 1. oktobra. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:21 27. September 2019.

    No ja če so že prepovedali na balkonih, bi lahko tudi pod balkoni, predvsem promet.

  • 16:58 27. September 2019.

    OOoo le kdaj se to udejani tu v prekajeni, zadimljeni Sloveniji

  • 13:59 27. September 2019.

    Niso prepovedali krivo pričanje pred sodiščem in laganje v parlamentarnih . Kajenje je pač največji problem družbe .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.