Rusija v Siriji pobila okrog 1500 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
Kot danes opozarja Sirski observatorij za človekove pravice, Rusija je od začetka posredovanja v Siriji med drugim pobila tretjino civilnega prebivalstva.
Oglej si celoten članek

Od začetka ruskih posredovanj v Siriji 30. septembra letos naj bi umrli 1.502 osebi, od katerih je tretjina civilnega prebivalstva, danes opozarja Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu.

V napadih naj bi bilo ubitih 419 pripadnikov Islamske države ter okrog 600 borcev Al-Nosre, lokalne veje Al Kaide, in ostalih manjših terorističnih skupin.

Nevladna organizacija je poleg tega popisala 485 civilnih žrtev, med katerimi je 117 otrok, mlajših od 18 let, in 47 žensk.

Rusija, ki v Siriji pomaga režimu predsednika Bašarja al-Asada, vztraja, da s svojimi bombami obstreljuje zgolj položaje Islamske države. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:24 1. December 2015.

    Točno tako. Gledala sem prispevek v tujih medijih na temo tega famoznega Sirskega observatorija za človekove pravice. Ugotovili so, da …

  • Verjetno se teroristi nočejo izolirat. Rajši se pomešajo med lokalno prebivalstvo zato da se gradi političen pritisk na Rusijo

  • 16:38 30. November 2015.

    Sirijski observatorij je en človek v Angliji, ki nima pojma, kaj se dogaja v Siriji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.