Ruskemu milijarderju zasegli največjo jadrnico v zasebni lasti na svetu

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Italijanske oblasti so v okviru sankcij proti ruskim superbogatašem zasegle 530 milijonov evrov vredno jadrnico ruskega oligarha Andreja Melničenka.
Oglej si celoten članek

Futuristično plovilo Sailing Yacht A, ki velja za največjo jadrnico v zasebni lasti na svetu, je trenutno v tržaškem pristanišču, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trijamborno, 143 metrov dolgo in 25 metrov široko jadrnico, ki jo poleg vetra poganja hibridni pogonski sistem dizlovih in električnih motorjev, so leta 2015 izdelali v nemškem Nobiskrugu, pluje pa pod bermudsko zastavo. Velja za najdražjo jadrnico, načrte zanjo pa je pripravil sloviti francoski oblikovalec Philippe Starck. Posadka šteje prek 50 mož.

Zaseg plovila sledi sankcijam, ki jih je EU zoper ruskega magnata Melničenka, dejavnega na področju energetike in mineralnih gnojil, uvedla ta teden.

V začetku tega meseca je Italija začela z zamrznitvijo premoženja ruskih oligarhov, med drugim so oblasti zasegle luksuzno jahto jeklarskega magnata Alekseja Mordašova. Doslej naj bi zasegle za okoli 700 milijonov evrov premoženja.

Velik del ruskih in ukrajinskih milijarderjev je sicer svoje jahte že umaknil z območja Evropske unije, v druge dele Evrope ali pa plujejo proti Aziji. Roman Abramovič je ravno te dni s svojo jahto priplul v črnogorsko letovišče Tivat.

Jedrska varnost Novo o nuklearki v Černobilu Brez cincanja Biden: to bi pomenilo tretjo svetovno vojno

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:55 12. Marec 2022.

    IDEALNO za begunce iz Ukrajine ! ! ! 1000 ljudi na tolk kopalnic, super.

  • 19:22 12. Marec 2022.

    res ne štekam ,v hotelu so bile kot gostje 3 ruskinje,kaj zdaj? a bi bilo jih treba kar ugrabt...ma ste …

  • 17:32 12. Marec 2022.

    143 metrov, 530 mio, pa ni videt da lahko na njej pristane helikopter!?!? kar pa se zasegov tiče, easy come …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.