Ruski hekerji naj bi vdrli v elektronsko pošto Pentagona

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ruski hekerji so konec julija vdrli v nezavarovan sistem elektronske pošte štaba združenih poveljstev oboroženih sil ZDA, poroča ameriška televizija NBC. Pošta po napadu naj ne bi delovala kar dva tedna. Ni jasno, ali je napad odobrila ruska vlada ali so ga izvedli posamezniki na lastno pest.
Oglej si celoten članek

NBC se sklicuje na vire pri ameriškem obrambnem ministrstvu Pentagonu in pravi, da so hekerji uporabili neke vrste avtomatičen sistem, ki je zelo hitro pobral veliko količino podatkov in jih nato v nekaj minutah porazdelil po internetu.

V Pentagona sicer zatrjujejo, da ni bila ukradena nobena zaupna informacija.

Pentagon je ukrepal takoj po odkritju vdora in zaprl celoten sistem nezavarovane elektronske pošte štaba združenih poveljstev. Ta še vedno ne deluje in naj bi znova zaživel šele ta konec tedna.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.