Ruski helikopter sestreljen blizu New Yorka!

Foto: Epa
Foto: Epa
Invazija ruske vojske na vzhodu Ukrajine se nadaljuje. Napadalci za napredovanje plačujejo visoko ceno.
Oglej si celoten članek

Ruske sile skušajo po navedbah britanskih obveščevalcev obkoliti ukrajinske položaje na vzhodu države. V ruske roke naj bi po britanskih navedbah padlo mesto Kremina z 18.000 prebivalci, ki leži v pokrajini Lugansk.

Po britanskih navedbah, ki jih povzema BBC, naj bi srditi boji potekali tudi južno od mesta Izjum, saj ruske sile skušajo s severa in vzhoda napredovati proti mestoma Slovjansk in Kramatorsk.

Dodajajo, da se ukrajinske sile pripravljajo tudi na obrambo Zaporožja pred morebitnim ruskim napadom z juga. Od tam danes lokalne oblasti poročajo o ruskih raketnih napadih.

Vojna Ukrajinci objavili nove grozljive postopke Rusov

Branilci še naprej močno redčijo vrste napadalcev. Poleg ruskih oklepnikov so na udaru tudi zračna plovila. Konec tedna je vzniknila fotografija sestreljenega helikopterja znamke Mi-28N v bližini New Yorka.

Prav ste prebrali - New Yorka. Gre za naselje z okrog 10.000 prebivalci v občini Toretsk, slabih 40 kilometrov severovzhodno od središča Donecka.

New York, včasih zapisan tudi kot Niu York, se je med letoma 1951 in 2021 imenoval Novgorodske. Ustanovljen je bil leta 1892, večinoma s strani nemških naseljencev. Žena enega od prvih mestnih veljakov je bila Američanka, zato je naselje dobilo ime po sloviti ameriški metropoli. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:51 28. April 2022.

    Aha, ni več bebavih tem okrog neumnosti volitev, izmišljenega covida tudi ni več, sedaj pa spet o ciganariji Ukrajini. A, …

  • 15:36 26. April 2022.

    Dragi novinarji poskusite kdaj napisati normalen naslov članka tudi tako se bodo brali vasi članki. A je res treba slediti …

  • 12:20 26. April 2022.

    Z-kot zaostalost😂🤣

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.