Ruski letali nad EU nosili jedrsko orožje!

Foto: Epa
Foto: Epa
Dve ruski plovili sta bili natovorjeni z apokaliptičnim tovorom.
Oglej si celoten članek

Ruski letali, ki sta 2. marca kršili suverenost švedskega zračnega prostora, sta bili opremljeni z jedrskim orožjem, poroča švedska TV4.

Omenjeni medij navaja, da so 2. marca iz Kaliningrada poletela štiri ruska letala: dve tipa Suhoj-27 in dve tipa Suhoj-24. Slednji sta nosili jedrsko oborožitev. 

Sneli našo zastavo Šarec: To je kar velika blamaža

Kršenje suverenosti švedskega zračnega prostora je trajalo zgolj nekaj minut. Ruska plovila so letela v bližini baltskega otoka Gotland.

Švedska vojska je proti vsiljivcem poslala dva lovca tipa Saab JAS 39 Gripen. Slednja sta uspela fotografirati Ruse in takrat so se Švedi zavedeli, da dve plovili nosita nuklearno oborožitev, navaja TV4.

"Takšna letala so ponavadi opremljena z lovskimi orožji. Ni nekaj rutinskega, da nosijo jedrsko orožje. Ravnanje s takšnim orožjem zahteva posebej izurjene ljudi. V tem ni bilo nič rutinskega," je za Aftonbladet dejal nekdanji polkovnik v švedski vojski Jörgen Elving.

Na švedskem obrambnem ministrstvu in v švedski vojski navedb o jedrskem orožju niso komentirali. Navedli so oceno, da je bilo kršenje njihovega zračnega prostora namerno.

Vojna Nekdanji ruski premier: Putin blefira

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 00:21 1. April 2022.

    Škoda ker niso kakšno izpustili na Bruselj.

  • 17:13 31. Marec 2022.

    Fake news, kar letajo z jedrskim orožjem. Čista propaganda zahoda, kakopak. Kaj bi bilo recimo, da pride do okvare letala, …

  • 16:31 31. Marec 2022.

    Upam, da bo nova vlada izpogajala donatorstvo za floto f 16, stacionirano tudi na letališču Maribor, Slovenija bo pa za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.