Ruski materi, ki so ji zamenjali otroka, dodelili starševstvo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Rusko sodišče je danes Juliji Beljajevi dodelilo starševstvo, potem ko so ji pred 13 leti v porodnišnici zamenjali hčerko. Vsa ta leta je vzgajala nebiološko hčerko Irino.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v regiji Čeljabinsk v gorovju Ural je Beljajevo priznalo kot mamo biološke hčerke Ane, kar pomeni, da se bo na Aninem rojstnem listu spremenilo ime mame.

Krušni oče biološke hčerke Beljajeve, ki se je medtem prav tako ločil od svoje žene, je sicer nasprotoval ugotavljanju starševstva, vendar je končno odločitev prepustil Ani. Ta se je odločila, da vendarle želi vedeti, kdo so njeni biološki starši. Krušni oče bo sicer na rojstnem listu ostal vpisan kot oče.

Nobena od deklic pa ne namerava zapustiti svojih kuršnih staršev, ki so ju vzgajali.

Spomnimo: o primeru smo pisali že lani, ko so starši vložili odškodninsko tožbo in dobili odškodnino v višini nekaj manj kot 70 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.