Ruski podmornici (še) ne vzbujata skrbi

Foto: Žurnal24 Ruska mornarica se že več let ni pojavila blizu ameriške obale.
Ruski jedrski podmornici, ki več dni patruljirata ob vzhodni ameriški obali, po navedbah oblasti nista nevarni.
Oglej si celoten članek

V Atlantskem oceanu na vzhodni obali Združenih držav Amerike se nahajata dve ruski jedrski podmornici. Patruljirata že več dni, so potrdili predstavniki ameriškega obrambnega ministrstva. Ruska vojska zatrjuje, da gre le za redne patrulje, predstavnik Pentagona Geoff Morrell pa pravi, da njihova prisotnost zaenkrat še ne povzroča alarma. "Vse dokler so v mednarodnih vodah, enako je z ameriškimi podmornicami po vsem svetu, in se obnašajo odgovorno, ne predstavljajo nobenih težav, zato alarm ni potreben," je povedal.

Minilo je že kar nekaj let, odkar se je ruska mornarica pojavila blizu ameriške obale. Predstavnik obrambnega ministrstva se tako sprašuje, zakaj se je to zdaj spet zgodilo. Patruljo vidi kot razkazovanje ruskih ekspedicijskih moči. Rusi so pred kratkim sodelovali v protipiratskih operacijah po vsem svetu, lani pa je ruska mornarica izvedla "potovanje po vsem svetu".

Ena podmornica se je v torek nahajala v mednarodnih vodah okoli 320 kilometrov od vzhodne obale, lokacija druge pa ni bila točno znana. Oblasti mirijo in hkrati zatrjujejo, da poskuša Rusija tako povečati vpliv in ugled svoje vojske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.