S Hitlerjem proti Aidsu

Foto: Žurnal24 Reklamni spot, ki prikazuje nezaščiten seks mladenke z nacističnim voditeljem Ad
Nemška oglaševalska agencija Das Comitee je zasnovala reklamni spot, ki prikazuje nezaščiten seks mladenke z nacističnim voditeljem Adolfom Hitlerjem in s tem opozarja na nevarnost aidsa.
Oglej si celoten članek

Reklamo so že obsodile številne organizacije, saj naj bi stigmatizirala okužene z virusom HIV, je v petek poročal britanski časnik Telegraph.

 

Sporen oglas

Sporen oglas si oglejte v naslednji povezavi.

Provokativna reklama, ki prikazuje divji seks mladenke in Adolfa Hitlerja, se konča z opozorilom ˝AIDS is a mass murderer, protect yourself!˝ (Aids je množični morilec, zaščiti se!). Reklama, ki smrtonosno bolezen povezuje z nacističnim voditeljem, naj bi s svojo šokantnostjo mlade prepričala v uporabo kondomov, je poročal Telegraph.

Številne organizacije so reklamo že ostro obsodile in se oddaljile od njenega sporočila, saj naj bi otežila življenje okuženim z virusom HIV. Tiskovna predstavnica vodilne britanske dobrodelne organizacije National AIDS Trust je tako izrazila prepričanje, da reklama dodatno stigmatizira ljudi, ki so okuženi z virusom HIV.

Das Comitte je reklamo pripravil v imenu manjše nemške skupine za ozaveščanje ljudi o aidsu Regenbogen e.V.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.