S HIV okužil več "tisoč" oseb in se predal

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Več sto žensk in moških v ameriški zvezni državi Michigan naj bi bilo v nevarnosti, da jih je z virusom HIV okužil David Dean Smith. Ta je priznal svojo "triletno misijo" in se predal policiji.
Oglej si celoten članek

51-letni moški je policistom dejal, da je bil namen njegove triletne misije okužiti čim več ljudi z virusom HIV. Priznal je tudi, da je brez zaščite seksal s "tisočimi" partnerji z namenom, da jim z virusom povzroči smrt.

Dosedaj so identificirali le dve njegovi žrtvi. Slednje je iskal prek spletne strani Yahoo! Personals, zato obstaja možnost, da so se okužile tudi osebe izven meja države Michingan. "Zelo je očarljiv," je dejala ena izmed njegovih žrtev za 24 Hour News 8, poroča ameriški portal MSNBC. "Res je zelo očarljiv."

Ženska, ki je dobila diagnozo HIV oktobra leta 2008 je za omenjeno televizijo dejala, da ji je Smith dejal, da si je izral tri tisoč žrtev - tako žensk kot moških. "Cilja na mlajše ljudi. Cilja na mlajše ženske in kot sem razumela, izbira tudi moške. To so njegove tarče."

Zdravstvene oblasti so zato tiste, ki so imeli spolne odnose z 51-letnikom pozvale, da naj se testirajo.

Razmišlja o samomoru

Moški, ki je trenutno za zapahami, naj bi imel samomorilske misli. Svoji zadnji žrtvi pred aretacijo je tako zaupal: "Predal se bom, mojega življenja je konec. Skrbi zase. Vedno te bom ljubil".

Njegov odvetnik Richard E. Zambon pa je za MSNBC dejal, da razmišlja o vseh možnostih glede obrambe 51-letnika in dejal, da je "zelo zaskrbljen glede njegovega zdravstvenega stanja".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:28 2. Januar 2012.

    Ivan Kramberger ali...Ivek sem jaz...Ivek si ti...Iveki smo mi vsi !!! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnica o komunisticnih zlocinih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.