S protesti proti prijetju Mladića

Foto: Žurnal24 Na protestu je prišlo tudi do provokacij, ki jih policija očitno ni mirno spreje Foto: Žurnal24 mladic Kalinovik Foto: Žurnal24 Za dvigovanje pokojnine je Ratko Mladić tik pred izročitvijo haaškemu sodišču po Foto: Žurnal24 mladic Kalinovik Foto: Žurnal24 mladic Kalinovik Foto: Žurnal24 mladic Kalinovik Foto: Žurnal24 mladic Kalinovik
V Beogradu se je v podporo Ratku Mladiću zbralo deset tisoč ljudi. Shod se je že zaključil. Zaradi neredov aretiranih sto ljudi, poroča RTS.
Oglej si celoten članek
Fotografije protestov v kraju Kalinovik si lahko ogledate tukaj.

Več deset mladih protestnikov, med katerimi jih je bilo veliko zamaskiranih, je med protestom metalo kamenje na policijsko vrsto s ščiti, a se nato ob vsakem odzivu policije umaknilo.

V incidentih je bilo ranjenih 12 policistov in štirje udeleženci protestov, aretiranih pa je bilo okoli sto ljudi, poroča srbski RTS. Ena oseba naj bi utrpela hujše poškodbe.

"Mladić srbski junak"
Protestniki so sicer nosili zastave stranke SRS ter transparente in majice z napisi, kot je denimo: "Mladić je srbski junak." Nagovorila jih je med drugim poslanka Lidija Vukićević (SRS), ki je pozval k odstopu srbskega predsednika Borisa Tadića in njegovo vlado.

"S prozahodnimi politikami in izpolnjevanjem ukazov iz Bruslja in Washingtona je režim Borisa Tadića strl vse interese Srbije in srbskih ljudi, zato mu govorimo, naj preneha z izdajstvom," je poslanka povedala po poročanju STA.

Spregovoril je tudi Mladićev sin Darko, ki je dejal, da njegov oče ni zločinec in da ni naročil umora civilistov in zapornikov. "Ratko Mladić je branil svoje ljudi s častjo in usposobljenostjo," je povedal in dodal, da bo očeta obvestil o protestu.

Policisti pripravljeni
Ob današnjih protestih v Beogradu bo za red skrbelo kar okoli tri tisoč policistov, saj so poleg radikalne stranke, ki poziva k mirnim protestom, udeležbo napovedale tudi različne desne skrajne skupine. Da naj zaradi njegove aretacije ne prihaja do nemirov, je pozval tudi sam Ratko Mladić.

V Beograd naj bi iz drugih mest prišlo kar okoli 200 avtobusov, poroča B92, natančnejših ocen o številu udeležencev protestov pa še ni.

Več o dogajanju okoli Mladića lahko preberete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.