S stavko nad policijsko nasilje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sindikati bodo zaradi nasilja turške policije stavkali. Protestniki in policisti so se spopadali tudi danes ponoči.
Oglej si celoten članek

Slika današnje noči v Turčiji je bila podobna zadnjim. Spopadi med protivladnimi protestniki in policisti so se zgodili v Ankari, kjer so proti protestnikom uporabili vodni top in solzivec, v Carigradu pa je policija protestnikom nasilno preprečila, da bi zasedli trg Taksim.

Zgodil naj bi se tudi prvi napad podpornikov premierja Recepa Tayyipa Erdogana na protestnike – aktivisti opozicije zatrjujejo, da ob tem policija ni posredovala.

S stavko proti nasilju

Za danes so sicer dve turški sindikalni združenji in trije posamezni sindikati v znak protesta proti policijskemu nasilju napovedali splošno stavko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.