S strmoglavljenega letala se je ohranil video!

Foto: EPA
Foto: EPA
O zadnjih trenutkih letala Germanwingsa obstaja video posnetek.
Oglej si celoten članek

To dramatično novico sta zvečer sporočila Bild in Paris Match. Šlo naj bi za nekaj sekund dolg film, ki kaže, kaj se je dogajalo na krovu letala v njegovih zadnjih trenutkih.

Foto: EPA Andreas Lubitz Podrobnosti niso znane, po poročanju nemške spletne strani pa se je video ohranil na pomnilniški kartici, ki jo je na kraju strmoglavljenja letala v Francoskih Alpah našel eden od reševalcev. Video bi lahko pomenil enega bistvenih dokazov glede vzrokov za tragedijo, v kateri je prejšnji torek umrlo 150 ljudi.

Po doslej zbranih podatkih je najverjetnejši vzrok za strmoglavljenje namerno dejanje kopilota Andreasa Lubitza, ko je izkoristil odsotnost kapitana in letalo usmeril navzdol. 

Na krovu letala je tik pred nesrečo zavladala panika, kapitan pa je neuspešno skušal vdreti v kabino skozi zaklenjena vrata, je bilo moč razbrati s tonskega posnetka ene od črnih skrinjic.

dezurni@zurnal24.si

PREBERITE ŠE:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.