Salah Abdeslam naj bi spet pobegnil policiji

Foto: Francoska policija
Foto: Francoska policija
Domnevno še zadnji preživeli soorganizator terorističnih napadov v Parizu Salah Abdeslam naj bi se zopet izognil policiji. Iz Belgije naj bi pobegnil v Nemčijo.
Oglej si celoten članek

26-letni Salah Abdeslam, osumljen vpletenosti v napade v Parizu, je bil po poročanju nekaterih medijev v nedeljo opažen v Liegu. Takrat naj bi mu zopet uspelo pobegniti pred policijo; kot navajajo belgijski mediji, naj bi pobegnil v Nemčijo.

Belgijske oblasti teh poročil niso potrdile; v kolikor držijo, se je Abdeslamu že drugič uspelo izogniti policistom. Kot je znano, dan po napadih so ga videli in celo zaustavili pri francoski meji z Belgijo; policisti so ga izpustili, saj takrat še ni bil osumljen vpletenosti v pariške napade.

Beži v BMW-ju?

Kot piše današnji Bild naj bi v nedeljo okrog 23. ure zvečer nemška policija prejela sporočilo, da je Salah Abdeslam opažen, kako v avtomobilu znamke BMW beži po avtocesti v smeri Nemčije.

Po tem prejetem obvestilu je nemška policija na območju Aachena sprožila obširno akcijo; kontrolirajo vsa vozila, a za zdaj terorista na begu še niso opazili.

Preiskali tudi center za azilante

Nemška policija je med drugim preiskava tudi sprejemni center za begunce v Gangeltu; prejeli so namreč informacijo, da se tam skrivajo ljudje iz Pariza in Belgije, ki bi lahko bili povezani z delovanjem ekstremistov. Po aktualnih informacijah je v Nemčiji trenutno 427 ljudi, ki so jih označili kot morebitno teroristično grožnjo.

Salah Abdeslam medtem še vedno ostaja najbolj iskani človek v Evropi ta hip. Policija ga že od prejšnjega petka lovi neuspešno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:32 24. November 2015.

    Ti si pa zgrešil poanto Žurnalčkovega komentarja, a ne?

  • 16:31 24. November 2015.

    To samo govori o tem, kako je policija sposobna!

  • 15:46 24. November 2015.

    Če da neki politik kretenoidno izjavo , ga vi branite na način , da ne dovolite komentarjev !! Karl Erjavec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.