Salah Abdeslam uspel pobegniti v Sirijo?

Foto: Francoska policija
Foto: Francoska policija
Francoski obveščevalci naj bi priznali, da jim je eden izmed pariških bombašev uspel pobegniti, poroča CNN.
Oglej si celoten članek

Francoske obveščevalne službe menijo, da jim je še edini izmed preživelih odgovornih za pariške teroristične napade 13. novembra, Salah Abdeslam, uspel pobegniti v Sirijo, je za CNN povedal vir blizu preiskave. Francoske oblasti tega niso potrdile, ravno tako ne belgijske, kamor se je Abdeslam zatekel že dan po napadih v Parizu.

Če ima CNN takšno informacijo, naj nam jo dokažejo. Mi osumljenca še vedno iščemo,” je za Politico povedal belgijski tožilec Eric Van Der Sypt.

Preiskovalci so Abdeslama začeli iskati nekaj ur po napadih, v katerih je umrlo 130ljudi. Informacije o možnosti, da je Abdeslam, po napadih gotovo najbolj iskani človek na območju Evrope, uspel pobegniti, so se začele širiti že prejšnji teden, ko je odvetnik Olivier Martins povedal, da je njegova stranka, Ali Oulkaidi, Abdeslama prevzel na postaji v predmestju Bruslja le dan po napadih.

Ni vedel, da je to Salah, ni ga prepoznal, saj je nosil kapo. V avtomobilu mu je Salah povedal, da se je njegov brat Brahim v Parizu razstrelil in pri tem ubil več ljudi. Za mojo stranko, ki je bil bratoma prijatelj še iz otroštva, je ta izpoved predstavljala šok. Ni mogel trezno razmišljati,” je medijem povedal odvetnik. Njegovo stranko so belgijske oblasti priprle, sumijo ga terorizma. V priporu bo še 30 dni, čeprav njegov odvetnik vztrajno trdi, da ni storil ničesar narobe.

Kot poudarja odvetnik, je – ko je slišal, da Abdeslama iščejo zaradi morebitne vpletenosti v pariške napade – odšel na policijo in jim povedal, kar je vedel. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:39 30. November 2015.

    Enega ne najdejo,predvidevajo da jih je 15000 teroristov prispelo v EU.<br />To bo veselo.Hvala Junkerju in Merklovi.Nimamo božičnice imamo<br />pa …

  • 17:21 30. November 2015.

    Kako nebodo vedeli,če pa so mu ameri konkretno pomagali pri skrivanju.Daj nehajte se norca delat!Če prehitro pelješ te najdejo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.