Samo v splitsko-dalmatinski županiji 24 novih okužb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Hrvaškem v zadnjih 24-tih urah štiri smrti zaradi covida-19.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah potrdili še 34 okužb z novim koronavirusom, med katerimi jih je bilo 24 v splitsko-dalmatinski županiji. Od nedelje so zaradi covida-19 umrli še štirje bolniki. Trenutno so v sosednji državi 703 aktivni primeri okužbe. V bolnišnicah se zdravi 130 bolnikov, med katerimi jih je šest na ventilatorjih.

V preteklih 24 urah so ugotovili nekoliko manj novih okužb kot v nedeljo, ko so poročali o 36 novih primerih v 24 urah, oz. v soboto, ko jih je bilo 86. Število umrlih zaradi covida-19 pa je bilo enako kot v nedeljo, medtem ko v soboto niso zabeležili smrtnih primerov.

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe na Hrvaškem, so skupno potrdili 5294 primerov. Okrevalo je 4438 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 153 oseb. Doslej so testirali več kot 122.000 ljudi, od tega 763 v preteklih 24 urah, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Glede na danes objavljena poročila županijskih štabov civilne zaščite, so nove okužbe potrdili v šestih županijah, največ pa v splitsko-dalmatinski, kjer so zabeležili 24 okužb. Ko gre za obalne županije, so en nov primer ugotovili samo še v zadrski županiji. Iz vseh ostalih županij so poročali o še osmih novih primerih, medtem ko v enajstih županijah ni bilo novih okužb.

Poletje Katastrofalni podatki o hrvaškem turizmu; še dobro, da imajo Slovence

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:55 3. Avgust 2020.

    Čudno, da jih ni več.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.