Samomorilski napad v Istanbulu terjal smrtno žrtev

Foto: EPA Istanbul Foto: EPA Istanbul Foto: EPA Istanbul Foto: EPA Istanbul
V turistični četrti v Istanbulu naj bi v samomorilskem napadu poleg napadalke umrl tudi policist.
Oglej si celoten članek

Po navedbah več turških medijev se je danes v priljubljenem turističnem predelu Istanbula - četrti Sultanahmet - razstrelila samomorilska napadalka, ki naj bi pred tem govorila v angleščini. Tarča njenega napada naj bi bila stavba policije na trgu Sultanahmet, kjer se nahajata tudi znamenita Modra mošeja in Hagija Sofija. Poleg nje je po zadnjih podatkih življenje izgubil še en policist, najmanj dva pa sta še ranjena.

Istanbulski guverner Vasif Šahin je povedal, da naj bi ženska, ki je eksplozijo sprožila, v policijsko stavbo želela vstopiti pod pretvezo, da je izgubila denarnico. Policiste pa je ob tem nagovorila v angleščini. Njena identiteta in nacionalnost zaenkrat še nista znani. Odgovornosti za na napad pa ni prevzela še nobena izmed skupin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.