Samsung izgublja bitko za prestol

Po podatkih Statiste - enega največjih svetovnih statističnih portalov - je v preteklem letu največji tržni delež med proizvajalci pametnih telefonov izgubil korejski Samsung. Vse bolj v ospredje stopa kitajski Xiaomi.
Oglej si celoten članek

Na račun visoke rasti na trgih v razvoju je število prodanih pametnih telefonov v tretjem četrtletju 2014 preseglo 300 milijonov - samo od julija do septembra so jih prodali več kot 327 milijonov. 

V enem letu se je njihova prodaja povišala za več kot četrtino, ugotavlja analitska hiša IDC.

Samsungu je tržni delež najbolj upadel. Konkurenca nanje pritiska na dveh segmentih - Apple je z novim modelom Iphona zaostril razmere na trgu dražjih telefonov, ko gre za cenejše naprave pa mu za ovratnik dihajo kitajski proizvajalci telefonov, kot je denimo Xiaomi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.