Sanader iz zapora kar v toplice

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zaradi bolezni lahko ta najmočnejši hrvaški politik zaprosi za prekinitev zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Potem ko je hrvaško vrhovno sodišče aprila na šest let zapora obsodilo nekdanjega hrvaškega premierja in predsednika HDZ Iva Sanaderja zaradi korupcije v primeru Planinska, od danes ta svojčas najmočnejši hrvaški politik ni več v zaporu, poroča hrvaški portal 24sata. 

Kronično bolestan: Ivo Sanader zbog koljena izlazi na slobodu?https://t.co/6gy2uHM7dk pic.twitter.com/XWqL4boEKO

— 24sata (@24sata_HR) October 6, 2019

Po operaciji kolena je Sanader trenutno na rehabilitaciji v Krapinskih Toplicah, kamor so ga napotili po sedem dnevnem zdravljenju v bolnišnici, kjer so mu zaradi hude artroze operirali koleno. 

Ker v zaporu v zagrebškem Remetincu ni pogojev za njegovo zdravljenje -  tako kot pri nas  tudi na Hrvaškem velja, da se zdravstvena dejavnost  za obsojence lahko opravlja tudi v ustreznih zdravstvenih ustanovah zunaj zavoda -  je nekdanji hrvaški premer trenutno v toplicah.

Bivanje v Krapinskih Toplicah mu plačuje zdravstvena zavarovalnica, kar mu kot zaporniku pripada. Zaprosi lahko tudi za prekinitev zaporne kazni, če obsojencu zavod, kjer prestaja zaporno kazen, zaradi njegove hude bolezni, poškodbe ali potrebnega zdravljenja ne more zagotoviti potrebne zdravstvene oskrbe.

dezurni@zurnal24

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.