Sanader še naprej ostaja v priporu

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
Sojenje proti nekdanjemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju se bo začelo 28. oktobra. Sodišče je danes odločilo, da v priporu ostaja še dva meseca in tako ni sprejelo varščine v višini 1,6 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Varščino bi skupaj plačali Jerko Rošin, Mario Zubović, Mirjana Sanader in Luka Bebić. Slednji je bil tako pripravljen zastaviti svojo hišo, Zubovič stanovanje v Zagrebu, Rošin stanovanje v Splitu in žena Mirjana tretjino hiše v Zagrebu.

"Sanader je na sodišču ponovil, da se je vračal na Hrvaško in da ni bežal. O vsem skupaj pa so bili obveščeni glavni državni tožilec, direktor policije in njegov namestnik. To lahko potrdijo Jerko Rošin in odvetniki, ki so se o vsem pogovarjali," je dejal Sanaderjev odvetnik Čedo Prodanović. Napovedal je, da se bo pritožil, poroča 24sata.hr.

Začetek sojenja proti Sanaderju je napovedano za 28. oktober. Obtožnica ga bremeni prejema 3,6 milijona kun težke provizije od Hypo banke leta 1995.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.