Sanader: "Vračam se"

Foto: Žurnal24
Lov na Sanaderja. Odvetniku Matiću, ki ga je angažiral kar prek SMS-sporočila, je sporočil, da se bo vrnil čez tri ali štiri dni.
Oglej si celoten članek

Hrvaški sodnik je zoper bivšega premierja Iva Sanaderja odredil 30-dnevni pripor. Ker so mu v parlamentu popoldne ukinili poslansko imuniteto, je lov nanj odprt.

Odvetniku Mateju Matiću, ki ga je sinoči angažiral kar prek SMS-sporočila, je naročil, naj medijem pove, da ne beži.

Zakaj ga lovijo?
Črni fond. Tožilstvo naj bi ukinitev imunitete zahtevalo zaradi domnevne zlorabe pooblastil in položaja. Po nekaterih informacijah naj bi šlo za zadevo Fimi mediji. Eden od razlogov bi lahko bili tudi tako imenovani črni fondi HDZ. Po poročanju hrvaških medijev je zanje vedela tudi Jadranka Kosor.

V Avstriji ali ZDA?
Kje je Sanader, trenutno ne ve nihče. Nazadnje so ga videli na mejnem prehodu Obrežje. Slovenska policija je potrdila, da je v našo državo z diplomatskim potnim listom in v družbi hčerke Brune stopil okoli 11. ure.

Hči se je sinoči okoli 20. ure vrnila v Zagreb, a brez očeta, za katerega se je ugibalo, da je z ljubljanskega letališča odletel v London in naprej v ZDA ali Kanado.

Da bi se Sanader na let prijavil na Letališču Jožeta Pučnika, slovenski organi zanikajo. Zato se ugiba, da je v Avstriji, saj je nekdaj živel v Innsbrucku, kjer ima podjetje. Sicer pa se je Sanader včeraj po SMS-sporočilu javil tudi Večernjemu listu. Zapisal je: "Odšel sem na načrtovano potovanje. Seveda se bom odzval Uskoku."

"Predpostavljam, da se ne bo vrnil"
Božo Dimnik, predsednik Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva, je za nas zanikal, da bi se v četrtek srečal s Sanaderjem. Jutarnji list pa poroča, da naj bi se slučajno srečala v bližini Brnika. "Predpostavljam, da se Ivo Sanader na Hrvaško ne bo vrnil," je izjavo Dimnika povzel časnik.

Preberite si še kronološki potek četrtkovega dogajanja v povezavi s Sanaderjem in s katerimi aferami ga povezujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.