Sanader že danes na svobodi?

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Nekdanji hrvaški premier bi lahko že danes popoldan odkorakal na svobodo.
Oglej si celoten članek

Izvenrazpravni senat Županijskega sodišča v Zagrebu do danes popoldne odločal o zahtevi obrambe Ive Sanaderja, da se mu ukine pripor, ki ga pri njih imenujejo preiskovalni zapor. Prepričani so namreč, da je v njem že preživel več časa, kot dopušča zakon, zato zahtevajo, naj se v prihodnje brani s svobode, poroča HRT. 

Spomnimo, ustavno sodišče ja razveljavilo obsodbo Sanaderja v zadevah Hypo in INA/MOL ter zadevi vrnilo v ponovno sojenje. 

Sanader zato ni več v zaporu, ampak spet v priporu, njegovi odvetniki pa trdijo, da je v njem že več kot tri leta in pol, kolikor največ dovoli zakon. 

dezurn@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.