Šarićevo premoženje se prodaja

Foto: Žurnal24 Darko %C5%A0ari%C4%87
V Srbiji na dražbi prodajajo premoženje črnogorskega narkobarona Darka Šarića. Če ne bo prodano v drugem krogu, ga bodo podarili v dobrodelne namene.
Oglej si celoten članek

Zaplenjeno premoženje Darka Šarića iz vil na Tatarskem Brdu in v Novem Sadu se danes prodaja na dražbi v prostorih za upravljanje z zaplenjenim premoženjem v Beogradu. Dražba se je začela ob 9. uri, uro pred tem pa so si morebitni kupci lahko ogledali vse predmete.

Na dražbi med drugim prodajajo 220 različnih predmetov, med njimi razkošno pohištvo, tehnične naprave, belo tehniko, opremo za telovadnico, umetniške slike in drugo.

Srbska ministrica za pravosodje Snežana Malović je sporočila, da je izklicna cena premoženja ocenjena na okoli štiri milijone in pol dinarjev (dobrih 43 tisoč evrov).

"Začetne cene njegovih stvari predstavljajo med 20 in 40 odstotki tržne vrednosti, pričakujemo pa, da bomo dobili veliko več. Identiteta vseh, ki bodo predmete kupili, ne bo razkrita," je povedala.

Poudarila je še, da zakon o zasegu premoženja, pridobljenega iz kaznivega dejanja, določa, da lahko predmete, ki se ne bodo prodali v prvem krogu, še enkrat ponudijo na dražbi. Če tudi takrat ne bodo prodani, jih bodo podarili v dobrodelne namene.

Namestnica direktorja direktorata za upravljanje z zaplenjenim premoženjem Dragana Đorđević je sporočila, da se bo v sodelovanju z ministrstvom za notranje zadeve preverila identiteta vseh potencialnih kupcev, in sicer zaradi možnosti, da se na dražbi pojavijo Šarićevi sodelavci in poskušajo odkupiti njegove predmete.

Potencialni kupci morajo s seboj imeti osebno izkaznico, predmete pa lahko plačajo le z gotovino. Fotografiranje in snemanje same dražbe ni dovoljeno. "Mislim, da bodo ljudje prišli le pogledat stvari. Res ne vem, kdo bi jih želel imeti v svojem domu," je še povedala Đorđevićeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.